Nicole Falciani har skrivit en bok om att leva med reumatism

Nicole var 6 år gammal när hon och hennes föräldrar märkte att något inte var som det skulle, men det tog ytterligare 6 år innan hon fick en diagnos.

Nicole är en av de över 1 miljon svenskar som lever med reumatism. I sin bok berättar hon sin historia.

I boken får vi följa Nicoles resa från de första symptomen till diagnosen vid 12 års ålder. Länge var vardagen styrd av sjukhusbesök. Idag kan hon någorlunda hantera sin sjukdom men kämpar fortfarande dagligen för att må så bra som möjligt. Boken innehåller också tips, pepp och vägledning för andra i samma situation eller närstående till personer som har reumatism.

Citat:

Jag har valt att skriva den här boken om reumatism då sjukdomen är en enormt stor del av mitt liv. Jag har varit sjuk sedan jag var sex år gammal och jag vill uppmärksamma denna kroniska, osynliga sjukdom. Jag vill visa att ingenting är omöjligt trots att man är sjuk. Det kan absolut vara ett hinder, och vägen är inte alltid spikrak, men det går om man vill.

Nicole Falciani